Pereld a PSZÁF-ot és nyersz?

Tisztelt Károsultak! Akik átverve érzik magukat az Organic Mission Global miatt! Bátran nézzenek farkasszemet a PSZÁF-MNB-t akár Brüsszelben is mert hanyagságuk is közrejátszik az eredmények létrejöttében!  Nem néztek utána alaposan a cégnek, soha egyetlen hatóságot nem kerestek meg az Egyesült Királyságban, hogy a cég hátterét, irodáját mint valid kereskedelmi háttér megvizsgálják! Magyarországon egy cég működését a hatóságok azonnal felfüggesztik és adószámát törlik ha a cég fiktív!

Egyetlen percre sem volt élő irodájuk, székhelyük az Egyesült Királyságban! Egy magyar céget azonnal felfüggesztenének a hatóságok, de érdekes módon egy Egyesült Királyságban lévő cég, ciprusi névleges igazgatóval is, több milliárdot moshat át a C nevű amerikai bank, magyarországi fiókján át! Senki nem zárolja, függeszti fel pénzmosás gyanújával!  Felháborító!

A  cég mindig is DORMANT / ALVÓ cég volt és az iroda címen sem volt soha fellelhető tehát ennek okán FIKTÍV cég, de PSZÁF szinten ez nem gond!

Sajtóközlemény: Törvénytelenül értékesített értékpapírokat az Organic Mission Ltd seroquel 50 mg.

Budapest, 2013. október 18. – Külföldön forgalomba hozott értékpapírok jogsértő hazai nyilvános értékesítésre való felajánlása miatt 100 millió forint bírságot szabott ki az MNB jogelőd hatósága a brit székhelyű Organic Mission Ltd-re. Bő négyezer ügyfél vásárolta meg a társaság által forgalmazott kötvényeket és más, bemutatóra szóló értékpapírokat.

Budapest, 2013. október 18. – Külföldön forgalomba hozott értékpapírok jogsértő hazai nyilvános értékesítésre való felajánlása miatt 100 millió forint bírságot szabott ki az MNB jogelőd hatósága a brit székhelyű Organic Mission Ltd-re. Bő négyezer ügyfél vásárolta meg a társaság által forgalmazott kötvényeket és más, bemutatóra szóló értékpapírokat.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jogelőd felügyeleti hatósága 2012 júniusától kezdett hivatalból piacfelügyeleti eljárást a több itthoni internetes portálon is elérhető, multi-level marketing (MLM) rendszerben értékesített „Organic mission” nevű befektetési konstrukció kapcsán. Az ajánlat keretében az angliai székhelyű Organic Mission Ltd. a megtévesztő kommunikációjában „gazdaságilag potens és a recesszió ellenére növekedést produkáló” üzletágakba fektető, frankfurti székhelyű – az értékpapírok befektetőknek való értékesítésekor előtársaságként működő – Organic Mission AG által Németországban kibocsátott, s ottani bemutatóra szóló kötvényeket és jövőbeni tulajdonszerzési jogra való lehetőséget biztosító, szintén bemutatóra szóló értékpapírokat (warrantokat) kínált értékesítésre.

A vizsgálat tanúmeghallgatások, adatbekérések és a német felügyeleti hatóság (BaFin) nemzetközi jogsegély keretében nyújtott információi alapján megállapította: az Organic Mission Ltd. a német jog alapján értékpapírnak minősülő kötvényeket és warrantokat nem zárt – hanem egyedileg előre meg nem határozott, tehát nyilvános – körben értékesítette tovább, bárki számára elérhető irányzott ajánlatokkal. Az értékpapírokból összességében legalább 4440 magyar, cseh és szlovák állampolgár vásárolt.

A társaság az értékesítés során nem tett eleget sem a zártkörű, sem a nyilvános forgalomba hozatalra vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek (ezek: a befektetőknek a kibocsátóról és az értékpapírokhoz kapcsolódó jogokról való megalapozott döntésének kialakítását biztosító, felügyeleti hatóság által engedélyezett kibocsátási tájékoztató és hirdetmény közzétételei, jogosult forgalmazó megbízása). Nem tett közzé olyan adatokat sem, amelyek a befektetők részére a kibocsátóról és az értékpapírokhoz kapcsolódó jogokról való megalapozott döntés kialakítását segítették volna.

Az MNB jogelőd felügyeleti hatósága mindezek nyomán ma publikált határozatában 100 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az Organic Mission Ltd.-re a külföldön forgalomba hozott értékpapírok nyilvános értékesítésre történő felajánlására vonatkozó jogszabályok – polgári jogi jellegű kérdéseket is felvető – megsértése miatt. A hatóság súlyosbító körülményként értékelte az eljárása során feltárt befektetői kör és pénzeszköz nagyságát, és azt is, hogy – az átlátható, megfelelő tájékoztatás csorbulásával – jelentősen sérült a piaci szereplők joga a megfelelő befektetési döntés meghozatalához.

Az MNB külön felhívja a figyelmet a tőkepiaci törvény értelmében a konstrukció alapját képező szerződések – az értékpapírokat nem a nyilvános forgalomba hozatali szabályok szerint hozták forgalomba, és a folyamat nem felelt meg a zártkörű forgalomba hozatal feltételeinek sem – lehetséges polgári jogi következményeire. A vonatkozó jogszabályi rendelkezés értelmében a befektetőknek okozott kárért a kibocsátó és a forgalmazó egyetemlegesen felel.

Magyar Nemzeti Bank

Kommunikáció
Telefon: + 36 (1) 428-2751
Fax: + 36 (1) 429-8000
E-mail: sajto@mnb.hu
Web: www.mnb.hu

Kommentárunk: Aki átverve érzi magát írjon már egy köszönő levelet a mellékelt email címre! 🙂

13 thoughts on “Pereld a PSZÁF-ot és nyersz?

 1. Az alábbi e-mailt elküldtem a megadott ( sajto@mnb.hu ) e-mail címre.
  Kíváncsian várom, hogy válaszolnak-e.

  Tisztelt Cím!

  Az https://organicmissionglobal.com/ weboldalon 2016. január 8-án közzétett írásban találtam az önök e-mail címét, hogy ide kell fordulnom.
  Hogy miért csak most?
  Azért mert, a megkapott kötvényeken beváltható dátumként 2015. dec. 30-a szerepel.
  A történetem a következő ( gondolom a 4400 sorstársamé is hasonló):
  Az Organic Mission Globál AG “Tulajdonosi Befektetői Programot” hirdetett igen megnyerő, és biztosnak ígért jövőképpel.
  (A program bemutatóját csatoltam hangfelvételen és Power Point-on is mellékelve.)
  2012.április 11-én átutaltam 4 tételben összesen 4.800 Eurót az
  ORGANIC MISSION ENTERPRISES LTD.
  HU63108000073000000012036027
  Kedvezményezett bankjának neve:
  CITIBANK EUROPE PLC HUNGARIAN BRANC BUDAPEST HU/EU

  Természetesen az átutalásról, és annak teljesítéséről a banki bizonylatokkal rendelkezem.
  Cserébe megkaptam a korábban kötött szerződés szerinti kötvényeket, és úgynevezett “Warrant”-okat.
  Összesen 8 db. bemutatóra szóló kötvényt és 68 db. Warrant-ot.

  Az interneten szétnézve az a megalapozott gyanúm, hogy csalás áldozata lettem.

  Ha még sem Önökhöz kellene fordulnom, akkor legyenek szívesek értesíteni, hogy kihez fordulhatok panaszommal!

  Tisztelettel:
  Dr. Papp László
  (Amennyiben szükséges, akkor természetesen pontos személyi adataimat, és az irataim másolatát is meg tudom küldeni.)
  https://drive.google.com/file/d/0B-iXgSouqd32R2tQNXQyVGNBSUE/view?usp=drive_web
  ​2 melléklet

  Melléklet: (tulajdonosi_program_PPT.ppt) PowerPoint
  tulajdonosi_program_PPT.ppt
  Melléklet: (tulajdonosi_program_PPT_2012.02.07.mp3)
  Hang
  tulajdonosi_program_PPT_2012.02.07.mp3

 2. Hello Babett / supoort of organicmissionglobal.com website,

  I have something new about our steps against Organic Mission. We filed the group criminal complaint against O.M. under number KRPB-46036-1/ČJ-2016-060277 on 22th February 2016 at Brno in Czech Republic.

  This criminal complaint is based on the list of investors from the website http://www.organicmission.cz (the list contains about 500 investors from CZ and SK)

  The investigation has begun in Czech and Slovak Republic. Your hungarian investors can join to us, announcing our number of the case to Police (if they want). I also regret all hungarian investors because of reading about more then 4.000 victims in this fraud, only in Hungary… It is really incredible number… 🙁 But now, we can join together and going to fight as such a bigger international group!

  I have been in touch with Gyorgy Gyolai over Facebook and he has written me, that he also allegedly filed the criminal complaint against O.M. under number 01000/2828-8/2015 in Hungary, already in October 2015! I don’t know, if is it really the truth. It is only unverified information via Facebook…

  You can publish this letter on your website https://organicmissionglobal.com
  And you can translate this my message into hungarian language if you want there…
  But please, don’t forget to publish also english original – thank you!

  So, we will see…
  Have a nice day!
  Best Regards…
  Michal Karmazin from Brno (czteam1@gmail.com)
  https://www.facebook.com/karmazin.m

 3. Tisztelt cim!!Én is beleestem a saját csapdámba bár én óvatos duhaj voltam és csak 400000 forintért utaltam a City bank zalaegerszegi fiókjába.Én is vártam azt a bizonyos 2015-öt ami természetesem elmaradt és már elötte kiderült az aljas húzása a létezö vagy nem létezö cégnek.Én is kérném a segitségüket és ha kell természetesen hozzájárulok az adataim nyilvánossá tételéhez.Az ügynököknek meg gratulálok akik ezt a folyamatot gyorsan levezették a kis országunkban a kis pénzü vagy akár naiv embereknek.

  • Kedves Éva,

   Bátran szedje össze a hasonló károsultakat és szívesen adunk teret és helyet annak, hogy elmondják, megosszák az üggyel kapcsolatos észrevételüket! A jelenlegi helyzettel kapcsolatosan is számíthat segítségünkre!

  • Kedves Éva,

   Bátran menjen neki a cégnek, keressen károsultakat, érdeklődjön másoktól és az itt olvasható adatokat bátran használja Ludmán, Ládi, Csereklei, Gyólai, Varga és File ellen egyaránt! Mire várnak még?

Vélemény, hozzászólás?